QUI SOM

El Punt Òmnia és una aula amb ordinadors, dins del Casal Cívic Montserrat, l’objectiu de la qual és acostar les tecnologies a tots els col·lectius, mitjançant l’alfabetització digital, que es porta a terme mitjançant els diversos cursos i permetent l’accés a l’aula en uns certs horaris a nens, joves i grans per tal que puguin utilitzar els recursos que ofereix Internet.

 El Punt Òmnia té 3 tipus de serveis diferents:

L’horari D’ACCÉS LLIURE és aquell en el que les portes del Punt Òmnia estan obertes per tal que aquells que ho desitgin puguin fer ús dels ordinadors per preparar documentacions, connectar-se a Internet, consultar el correu electrònic …

L’accés sempre és gratuït, i l’única exigència és la necessitat de registrar-se, i en el cas dels menors d’edat és necessària l’autorització paterna/materna. Durant els 3 trimestres lectius del curs l’horari d’accés lliure ocupa aproximadament unes 7 hores setmanals.

 

La FORMACIÓ de diferents nivells: des d’Informàtica Bàsica fins a Office (Word, Excel i PowerPoint), Correu Electrònic i Internet, i tallers específics com “treballar amb fotografies”, “grabar CD’S”, i finalment tallers infantils en els quals mitjançant jocs i activitats lúdiques els nens i nenes de 6 a 12 anys aprenen algunes utilitats de l’Office. Aquests tallers infantils es porten a terme en èpoques de vacances escolars. En aquests moments hi ha actius fins a 9 grups de formació de diferents nivells i en diferents franges horàries.

 

L’horari ASSOCIATIU, en el que grups específics amb problemàtiques diverses (Fundació Auria, ARMPA, Centre Obert del Barri Montserrat) accedeixen a l’aula i es porten a terme activitats especialment preparades per a ells.

 

Tots els horaris del Punt Òmnia es modifiquen de forma trimestral, adaptant-se a les diverses necessitats i circumstàncies (nous cursos, incorporació d’alguna associació, horari escolar…).

 

El Punt Òmnia Igualada pertany a la Xarxa Òmnia que és un projecte preventiu i socioeducatiu, adreçat a tothom, que treballa amb les noves tecnologies, entenent-les com un mitjà de millora i promoció de l’autonomia de les persones i un element de participació afavoridor de la cohesió social.

El projecte Òmnia d’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació neix l’any 1999 d’una iniciativa conjunta entre el Departament de Benestar i Família i el Departament d’Universitats Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. A l’actualitat està promogut per la Secretaria d’Acció Ciutadana i per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Si voleu més informació sobre aquest projecte, o bé on podeu trobar els diversos Punts Omnia de la Xarxa podeu consultar la Web de la Xarxa.